Raymund pak met DSB Douarnenez de titel in Frankrijk.

Afgelopen weekend heeft Raymund (47/2) in Chartres gespeeld om het Frans Kampioenschap voor teams.

Samen met Gregory Le Deventec (bandstoten) en Pierre Soumagne (71/2).

Raymund, Pierre en Gregory wonnen alle drie de ontmoetingen. (2 halve finales en de finale)

Raymund won in de eerste halve finale van Johan Girard in één beurt (250-48). De tweede halve finale speelde Raymund de partij uit in de derde beurt met een serie van 227. (250-67 in 3 brt).

De finale partij werd gespeeld op zondagmiddag om 14.00 uur. Het was bloedheet in Chartres. Raymund kwam niet echt in zijn spel in de eerste 3 beurten tegen Benoit Legros maar maakte daarna een serie van 232 en maakte in de 5e beurt de partij uit met een kleine serie van 16. (250-84 in 5 brt). Pierre Soumagne verloor in het 71/2 van zijn landgenoot Johan Petit in 9 brt(200-151).

De beslissing viel in de wedstrijd van Gregory Le Deventec tegen de Oostenrijker Arnim Kahofer. Greg speelde heel erg verzorgd maar raakte niet ver weg van Kahofer. Tot aan het einde bleef het een spannende wedstrijd. Greg maakte op het juiste moment een sterke serie van 37 en bleef ondanks de gierende zenuwen rustig in zijn hoofd. Hij speelde de partij uit in de 15e beurt (120-106). De titel was een feit!

” Ik wil graag mijn team bedanken want het was een super weekend. We hebben in ons eerste jaar direct de Franse titel weten te pakken en daar zijn we heel erg trots op. En daarnaast zijn we nu geplaatst voor de kwalificatie voor het EK voor clubteams” Aldus Raymund.