HCR Prinsen start Buffalo league met overwinning in Sluiskil

De topper in de eredivisie driebanden is op de eerste dag van de competitie gewonnen door het Haarlose HCR Prinsen. In Sluiskil werd Dallinga.com met 2-6 verslagen. “En met deze uitslag zijn wij natuurlijk ontzettend blij en als je de partijen bekijkt is er op de overwinning ook niets af te dingen”, aldus captain Dinand Prinsen na afloop.

Na twee gespeelde partijen was zijn team al verzekerd van minimaal een punt. De strijd tussen de nummers twee, Jean-Paul de Bruijn en Eddy Leppens werd door de Belg in Haarlose dienst met 33-40 in 26 beurten gewonnen en Raymund Swertz kende geen enkel probleem met Patrick Vasseur. Met 21-40 in 43 beurten ging ook deze winst naar HCR Prinsen.

Het tweede deel leverde een mooie gelijk opgaande topper op tussen Frédéric Caudron en Dick Jaspers. De kopman van de Haarlose formatie had in deze partij het betere slot en won met 33-40 in 24 beurten van zijn tegenstander. De enige verliespartij kwam op het conto van Helmonder Anno de Kleine die bijna de gehele wedstrijd aan de winnende hand was. “Maar aan het eind trok Steven van Acker met een paar goede series toch aan het langste eind, een verlies waar wij eigenlijk niet meer mee hadden gerekend, maar zo’n topper winnend afsluiten is een goed begin van de competitie”.

Zondag a.s. speelt HCR thuis tegen DPC Vlaardingen aanvang 13.00 uur.