Wie ben ik?

Ik ben Raymund Swertz en ben geboren op 4 september 1988. Ik ben woonachtig in Afferden(L). Na mijn studie aan het Johan Cruijff College te Nijmegen heb ik een parttime baan gevonden bij Linsen Parts in Heijen. Daar werk ik met veel plezier en zij bieden me de mogelijkheid om biljarten en werk te combineren. Naast biljarten sta ik graag op de tennisbaan samen met mijn vriendin, Jorien.

4900

Mijn biljartavontuur begon op 10-jarige leeftijd. In mijn woonplaats, Afferden, speelde ik wel eens samen met mijn vader maar naar verloop van tijd werd ik gebeld door Hans Toonen. Vanaf dat moment werd het biljarten serieus!

Na enkele seizoenen gespeeld te hebben in de jeugdcompetie in het district ben ik begonnen in de B jeugd competitie in Boxmeer. In mijn eerste seizoen behaalde ik op 12-jarige leeftijd mijn eerste Nationale jeugd titel in de 4e klasse libre klein.
Door deze titel werd ik geprikkeld om meer te trainen en om beter te worden. Dit heeft geresulteerd in een beter moyenne en promoties in verschillende jeugdklassen. In mijn junioren periode heb ik vijf jaar in de nationale A junioren competitie gespeeld. Hierdoor werd de drang om beter te worden versterkt en heb vanaf mijn 14e training gehad van René van Hinthum uit Oss. In deze periode ben ik uitgegroeid naar de hoogste klasse bij de junioren, de overgangsklasse.

Op het moment dat ik promoveerde naar de matchtafel ben ik op 16 jarige leeftijd uitgenodigd door de KNBB om training te volgen bij mijn huidige trainer/begeleider Johan Claessen. Na mijn eerste lessen werd het me duidelijk dat ik goed wilde worden en de top wilde bereiken. In deze periode behaalde ik veel nationale titels bij de junioren en werd ik 3 maal Europees Kampioen libre/kader 47/2 bij de junioren.

Op mijn 17e werd ik Ereklasser in de spelsoort libre, later ook in de 47/2, 71/2 en bandstoten. Momenteel heb ik 11 Nationale ereklasse titels en 3 Europese titels op mijn naam.