Uitstekend weekend voor HCR Prinsen

De driebandenspelers van HCR uit Haarlo hebben een prima weekend achter de rug. Zaterdagavond wist de ploeg van Dinand Prinsen zich alsnog te plaatsen voor de vijfde ronde van de beker en zondagmiddag werd team Eekhoorn met een 6-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.

“Dit was natuurlijk een prima uitslag mede omdat de naaste concurrenten voor de play off plaatsen punten hebben verloren”, aldus een opgewekte captain. De enige nederlaag kwam deze middag op naam van Anno de Kleine die in de eindfase net iets te kort kwam tegen Kenny Miatton. Het betere eindschot was voor Miatton die de partij met 38-40 in 31 beurten naar zich toe trok.

Raymund Swertz speelde een sterke partij tegen Jerry Hermans. De dit seizoen sterk spelende Hermans moest nu na 29 beurten toch de eer laten aan de man uit Limburg. Hermans kwam nog 34 caramboles.

In het tweede deel van de wedstrijd speelde Dick Jaspers misschien wel zijn beste partij voor de thuisclub tot nu toe. In dertien beurten versloeg hij Frans van Kuijk die ook goed bezig was en 31 caramboles produceerde. Beide spelers hadden een hoogste serie van negen caramboles. Jelle Pijl zorgde dat de winst definitief in Haarlo bleef door Kurt Ceulemans in 21 beurten met 40-26 te verslaan. Het team moyenne van beide teams lag ver boven de 1,000, namelijk 1.680 voor HCR Prinsen en 1.393 voor team Eekhoorn.

Zaterdagavond wist HCR Prinsen zich door een 6-2 overwinning op De Distel alsnog voor de vijfde ronde van de beker te plaatsen. Uiteindelijk moesten de gemaakte caramboles de beslissing brengen, aangezien beide teams zowel in partijpunten als in setjes gelijk stonden. Aangezien de tegenstander alleen met een niet gerechtigde speler als vierde man konden spelen ging deze partij met 3-0 en 45-0 naar HCR Prinsen. En dat gaf uiteindelijk de doorslag.
De volgende tegenstander is TOVV/Royal Pro en beide wedstrijden worden op vrijdag 17 maart in Haarlo gespeeld. De eerste wedstrijd begint om 15:00 uur en de tweede om 19:00 uur. De gasten komen onder andere met Semih Sayginer naar de Achterhoek. De Turk staat niet alleen bekend om zijn goede driebandenspel, maar ook om zijn trucjes met de bal(len) op het biljart.

Tekst: Biljartenhaarlo.nl