Geen play-off en geen bekerfinale voor HCR Prinsen 1…

Het weekend van de beslissingen kende voor de driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen niet dat slot waarop men stilletjes gehoopt had. Vrijdagavond was TOVV/Royal Pro te sterk in de tweeluik van de vijfde ronde van de beker en zondag verloor het team van Dinand Prinsen in Apeldoorn met 6-2 van A1 Biljarts waardoor de ploeg ook de play-off wedstrijden om het kampioenschap misloopt.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld en vind ik het jammer dat we net naast de prijzen hebben gegrepen of in ieder geval tot het laats mee hebben kunnen doen. Maar zowel de ploeg uit Vlaardingen als vandaag in Apeldoorn waren de tegenstanders gewoon beter. Vrijdag had TOVV over het nodige geluk niet te klagen maar vandaag is er op het verlies niets af te dingen”, aldus de captain.

HCR Prinsen begon zondag de uitwedstrijd met een punt voorsprong op A1 Biljarts. Zelf had men zaterdag thuis Burgmans Biljarts met 6-2 verslagen en de ploeg uit Apeldoorn verloor in Sluiskil met 5-3 van Dallinga.com.

Na de eerste twee partijen keek HCR Prinsen al tegen een 4-0 achterstand aan door verlies van Raymund Swertz tegen Martien van der Spoel, 40-39 in 41 beurten en Anno de Kleine kon alleen in het eerste deel van de partij gelijke tred houden met Gerwin Valentijn maar moest daarna de Brabander laten gaan (40-28 in 24 beurten). In het tweede deel bracht Peter de Backer de spanning nog wel terug door een prima winst op Eddy Merckx, 20-14 in 14 beurten, maar Jelle Pijl had in het tweede deel van zijn partij niets in te brengen tegen de Zweed Nilsson die extra voor deze wedstrijd was ingevlogen. Pijl verloor met 40-18 in 30 beurten.

De uitslagen van zaterdag waren: Peter de Backer – Marco Janssen 40-22 in 21 beurten, Jelle Pijl – Rik van Beers 40-34 in 32 beurten, Anno de Kleine – Bert van Manen 40–30 in 27 beurten en Raymund Swertz – Johan Roijers 33-40 in 43 beurten.
Uitslagen beker tegen TOVV/Royal Pro: Eerste wedstrijd 2-6 en de tweede wedstrijd 0-8.

tekst: Biljarten Haarlo