Eerste weekend van oktober; Topteam eredivisie en Eredivisie driebanden

Het eerste weekend van oktober was voor Raymund een druk weekend met twee belangrijke ontmoetingen. In de topteamcompetitie nam het team van Raymund ‘Benelux biljarts / Snellen Horeca Service’ het op tegen Etikon uit Rosmalen. Een dag later mocht Raymund met zijn team ‘HCR Prinsen 1’ het in de Eredivisie Driebanden opnemen tegen ‘Dallinga’ uit Sluiskil.

Zaterdag 1 oktober; Etikon vs. ‘Benelux Biljarts / Snellen Horeca Service’
Na een sterke competitiestart van het topteam uit Afferden (2x winst van ’t Ottertje), verliep de tweede ronde van de competitie ietwat minder soepel.

In deze ronde namen Michel, Guido en Demi het op tegen ‘Wennekes.nl’ uit Alblasserdam. De eerste wedstrijd werd hierbij gewonnen met 4-2, in de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid en verloor ‘Benelux Biljarts/Snellen Horeca Service’ met 4-2. Hierdoor zakte het team van de gedeelde eerste, naar de derde plaats. De stand voorafgaand aan de derde ronde van de Topteam competitie:

1. Etikon 8
2. BIOS/Blitz 8
3. Benelux Bilj. 6
4. The City 4
5. ’t Ottertje 4
6. Wennekes.nl 2
7. Egersbeek.nl 0
8. 123 biljarts 0

In de derde speelronde mochten Raymund, Michel en Guido het opnemen tegen de nummer 1, Etikon. Dit is op papier de sterkste formatie deze competitie met spelers zoals Caudron, de Bruijn en Niessen. Afgelopen zaterdag mocht Raymund het twee keer opnemen tegen Ferry Jong, Guido tegen Patrick Niessen en Michel tegen Jean-Paul de Bruijn.
In de eerste Ronde is het Raymund die als eerste finisht, hij wint het 71/2 in 6 beurten van Ferry. In het bandstoten wist een zeer sterke de Bruijn te winnen van Michel in 3 beurten. De wedstrijd in het 47/2 tussen Guido en Niessen ging in de eerste ronde dan ook de doorslag brengen. Na een goede, maar zenuwslopende, inhaalrace van Guido wist hij uiteindelijk in 4 beurten te winnen van Niessen. Hiermee wonnen Raymund, Michel en Guido dus de eerste ronde.
De tweede ronde waren de rollen omgedraaid. Raymund won opnieuw van Ferry Jong, ditmaal in 2 beurten. Jean Paul won opnieuw van Michel en nu won Patrick Niessen van Guido. Hij maakte zijn 200 punten in één beurt.
Uiteindelijk is de dag dus beslist een gelijke stand van 2-2. Met dit resultaat zijn Raymund, Michel, Demi en Guido tevreden. Door dit goede resultaat is het gat met de nummers 1 & 2 niet groter geworden en heeft het topteam hun derde plek kunnen behouden.

Zondag 2 oktober; HCR Prinsen vs. Dallinga
Voorafgaand aan deze vijfde ronde stond HCR Prinsen op een vijfde plek met 4 punten, Dallinga stond op de derde plaats met 6 punten. Dat dit een belangrijke en spannende wedstrijd zou worden, stond vanaf het begin dan ook vast.
In de eerste ronde mochten Raymund en Anno het spits afbijten, zij namen het respectievelijk op tegen ‘Patrick Vasseur’ en ‘Bart Ceulemans’. Anno speelde erg goed en won, zonder in de problemen te komen, in 25 beurten. Raymund had het deze wedstrijd ietwat moeilijker. Na drie wedstrijden achter elkaar erg goed te hebben gespeeld, was het deze wedstrijd ‘knokken’. Uiteindelijk wist Raymund de wedstrijd naar zich toe te trekken en won hij uiteindelijk nog met 40-30 in 42 beurten. Met een 4-0 voorsprong begonnen Jelle en Dick aan de tweede ronde. Hierin mocht Jelle het opnemen tegen ‘Steven van Acker’ en nam Dick het op tegen ‘Jean-Paul de Bruijn’.
Van Acker speelde erg goed, waardoor Jelle hierop geen antwoord had. Van Acker won de partij in 24 beurten.
Op de andere tafel begon Dick heel erg goed, echter wist de Bruijn zich terug te knokken in de wedstrijd en werd het uiteindelijk nog heel erg spannend. Dick won deze spannende partij uiteindelijk in 22 beurten, Jean Paul kwam hierbij nog op 34 caramboles.
Door deze winst van 6-2 en een beter ‘doelsaldo’ klimt ‘HCR Prinsen 1’ nu naar de derde plek.
Volgende week zullen zij het moeten opnemen tegen STZ Zundert, zij zijn op dit moment de koploper van de competitie, samen met Eureka Billard. Dit zal dan ook opnieuw een belangrijke wedstrijd gaan worden.