zaterdag 8 en zondag 9 oktober: Bandstoten en driebanden

Afferden – Ook het afgelopen weekend was een weekend vol met biljarten voor Raymund. Op zaterdag 8 oktober speelde hij met Guido en Demi voor ‘Benelux biljarts-Snellen Horeca Service’ tegen het topteam uit Arnhem. Op zondag stond er opnieuw een wedstrijd in de eredivisie driebanden op het programma, het team met Raymund moet het in deze ronde van de competitie opnemen tegen STZ Zundert, de koploper van de competitie.

Zaterdag 8 oktober: ‘Benelux biljarts-Snellen horeca service’ – ‘Egbersbeek-biljartcentrum Arnhem’
Zoals reeds vermeld mocht’Benelux biljarts-Snellen horeca service’ het in de vierde ronde van de topteamcompetitie opnemen tegen het team uit Arnhem. De stand voorafgaand aan deze ronde was als volgt:
1 Etikon – 10 pnt
2 BIOS/Blitz optiek – 10 pnt
3 ’t Ottertje – 8 pnt
4 Benelux biljarts/Snellen – 8 pnt
5 Wennekes.nl – 4 pnt
6 The City – 4 pnt
7 Egbersbeek.nl/Arnhem – 3 pnt
8 123 biljarts/BCO – 1 pnt

In de twee ontmoetingen van afgelopen zaterdag speelde Raymund beide wedstrijden het bandstoten, hij nam het hierbij op tegen Harrie van den Boogaard. Guido mocht het in het 47/2 twee maal opnemen tegen Christian Poether en Demi speelte in het 71/2 twee keer tegen Martijn Egbers.

De eerste ronde verliep behoorlijk spannend. Guido won zijn wedstrijd van Poether, echter Demi verloor van Martijn Egbers. De wedstrijd van Raymund, het bandstoten tegen Harrie van den Boogaard, was dan ook de beslissing van de eerste ronde. Raymund speelde deze wedstrijd niet zijn beste wedstrijd, na een zware start won hij zijn partij uiteindelijk in 25 beurten. Uiteraard was Raymund blij met de punten die de winst opleverde, echter zijn niveau in deze partij liet wat hem betreft te wensen over.
De tweede ronde verliep ietwat soepeler voor Guido, Demi en Raymund. Guido won zijn wedstrijd opnieuw in 2 beurten. Ook Demi speelde sterk en won van Martijn Egbers en Raymund won opnieuw van Harrie van den Boogaard, ditmaal in 11 beurten.

Na een spannende dag hebben Raymund, Demi en Guido er uiteindelijk voor gezorgd dat de punten in Afferden bleven. Zowel Etikon als BIOS wonnen ook beide wedstrijden, waardoor het gat met deze twee teams op 2 punten blijft staan.
’t Ottertje had een minder goede dag en verloor twee maal. Dit betekent dat ‘Benelux biljarts-Snellen horeca service’ op dit moment op de derde plek staat waarbij ze vier punten los staan van hun achtervolgers.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 26 november 2016 in Deventer tegen ‘the city’.

Zondag 9 oktober: ‘STZ Zundert’ – ‘HCR Prinsen 1’
De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben zondagmiddag een uitstekende prestatie geleverd door het nog ongeslagen STZ in eigen huis in Zundert met 0-8 te verslaan. “Ook in deze hoogte is de overwinning meer dan verdiend”, aldus captain Dinand Prinsen. “Na twee gewonnen partijen hadden we al een puntje op zak en smaakte het uiteraard naar meer en dat lukte op een meer dan verdiende wijze”.

Anno de Kleine en Raymund Swertz hadden de Achterhoekse formatie al op een 0-4 voorsprong door overwinningen op respectievelijk Barry van Beers, 29-40 in 24 beurten, en Raymon Groot, die halverwege nog wel gelijke tred kon houden met Swertz, maar in het tweede deel uiteindelijk moest buigen met 27-40 in 25 beurten.

In het tweede deel speelden de beide kopmannen, Roland Forthomme en Dick Jaspers een sterk verdedigende partij waardoor het na zeven beurten slechts 17-20 stond. Daarna was het toch Jaspers die het initiatief nam en na 22 beurten de partij met 22-40 naar zich toe trok. Op de andere tafel leek Peter Ceulemans de eer te redden voor de thuisclub, maar een goed eindschot van de Tukker bezorgde hij de gasten, door een winst van 37-40 in 29 beurten, een 0-8 overwinning. (tekst biljarten haarlo)