26 en 27 november: Minder succesvol weekend voor Raymund

Afgelopen weekend was een druk weekend voor Raymund. Voor de zaterdag stond de topteamwedstrijd tegen DIBO uit Deventer op het programma. ’s Zondags mocht Raymund het, samen met Peter de Backer, Jelle Pijl en Anno de Kleine, opnemen tegen de nummer twee uit de eredivisie Driebanden competitie. Winst was hierbij benodigd om de huidige nummer drie klassering te behouden.

De uiteindelijke uitslag tussen het team uit Deventer en het topteam uit Afferden bleef in balans met een keer 2-4 voor Afferden en een keer 4-2 voor DIBO. Raymund zelf versloeg twee keer Dennis Timmers in het 71/2. De eerste maal in 9 Beurten (150-72) en de tweede maal in 8 beurten (150-114). Raymund zelf was met deze uitslagen niet tevreden, maar toch blij dat hij uiteindelijk de winst in beide partijen kon binnenslepen.
In de eerste ronde won Michel van Silfhout in 4 beurten (!) van Wiel van Gemert het bandstoten met een hoogste serie van 90! Guido verloor helaas van Roij van Raaij in 5 beurten (200-44).
De tweede ronde speelde Demi het 47/2 tegen Roij, na een mooie serie miste Demi helaas op 4 caramboles voor het einde en speelde Roij zijn partij koelbloedig uit. Ook Michel wist in deze tweede partij niet te winnen van Wiel van Gemert. Hierdoor moesten Raymund en zijn teamgenoten in de tweede ronde genoegen nemen met een 4-2 verlies.

Gisteren, zondag 27-nov-2016, heeft HCR Prinsen met 8-0 verloren van de nieuwe koploper, Eureka Billard.
Peter te Backer verloor met 40-35 in 24 Beurten van Dave Christiani.
Op de andere tafel was John Thijssens veel sterker dan Raymund, hij verloor met 40-19 in 29 beurten.
In de tweede ronde verloor Anno van Francis Forton met 40-39 in 31 beurten en werd Jelle verslagen door Raimond Burgman met 40-34 in 20.

Dit was niet het resultaat waar Raymund en zijn teamgenoten op hadden gehoopt uiteraard.

Volgende weekend is het opnieuw een een vol weekend met op zaterdag topteamcompetitie in Afferden en zondag driebandencompetitie in Haarlo. Beide wedstrijden zal Raymund niet meedoen, dit in verband met verplichtingen voor zijn nieuwe team in Frankrijk.
De volgende wedstrijden van Raymund in Nederland zullen zijn:
– zondag 11 december driebanden in Oosterhout tegen ’t hartje van wanrooy;
– Zaterdag 14 januari topteamcompetitie tegen BIOS in Barneveld.