14 & 15 januari 2017: Topteamcompetitie & eredivisie driebanden

Zaterdag 14 januari nam Raymund het met zijn team ‘benelux biljarts/Snellen Horeca Service’ op tegen de koploper van de topteamcompetitie ‘BIOS/Blitz Optiek’. De dag daarna, zondag 15 januari 2017, mocht HCR Prinsen afreizen naar Zeeland om de competitiewedstrijd tegen ‘Dallinga.com’ te spelen.

BARNEVELD – Raymund Swertz zette zijn team in de rol van underdog aan de vooravond van een cruciale wedstrijd in de topteamcompetitie. ,,Wij hebben geen kans, want we zijn te wisselvallig’’, beweerde de titelgrossier van dit jaar. Zijn team, Benelux Biljarts, reisde zaterdag naar Barneveld voor de ontmoeting met de koploper BIOS/Blitz Optiek.

De realiteit is na het dubbele treffen totaal anders: Benelux won twee keer, met 5-1 en 6-0, in het hol van de leeuw en staat nu op één punt van de nieuwe koploper, Etikon. De competitie ligt weer helemaal open na de sensationele dubbele zege van Benelux. De beste man van de speeldag was Raymund Swertz, die een partij 71/2 tegen Dave Christiani in één beurt afraffelde: 150-0.

Demi Pattiruhu bleef ongeslagen in zijn twee partijen 47/2 tegen René Tull: 200-88 in 6 en 200-20 in 6. Raymund Swertz klopte ook in de eerste ronde Dave Christiani, met 150-39 in 5. Michel van Silfhout en Fabian Blondeel begonnen met een remise in het bandstoten (100-100 in 16), in de tweede rondgang zegevierde Van Silfhout met 100-74 in 12.
(tekst: Frits Bakker)

SLUISKIL – De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben zondag in Sluiskil flink huis gehouden door de thuisclub Dallinga.com, op een 0-8 nederlaag te trakteren.

De gasten namen direct al in het eerste deel van de wedstrijd een 0-4 voorsprong door prima overwinningen van Anno de Kleine en Raymund Swertz. De Helmonder, die toch al een goed seizoen doormaakt, won in 25 beurten met 23-40 van Patrick Vasseur en alleskunner Raymund Swertz versloeg in 37 beurten Berry Dallinga met 26-40.

Het karwei werd in het tweede deel afgemaakt door Dick Jaspers en Jelle Pijl. Deze laatste had echter wel de grootste moeite om de volle winst te pakken, want met slechts één carambole verschil versloeg hij Bart Ceulemans in 43 beurten. Dick Jaspers maakt het feest compleet door de plaatselijk favoriet, Jean-Paul de Bruijn, in een hoogstaande partij van 17 beurten met 36-40 te verslaan.

“Door deze overwinning doen wij weer volop mee voor de play-off plaatsen die recht geven op het spelen van wedstrijden om het kampioenschap. We staan nu gelijk met de opponent van vandaag en hebben slechts vier punten achterstand op de nummers één en twee, Eureka Billard en Medisch Centrum Breda”, aldus een zeer tevreden captain Dinand Prinsen.

Al met al dus een succesvol weekend voor de beide teams waar Raymund voor uit mag komen!
Volgend weekend opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Benelux Biljarts/Snellen Horeca Service!