Raymund Swertz scoort tegen 400 per uur

ATHENE – De Europese kwalificatiewedstrijden voor plaatsing voor de Europacup in de klassieke disciplines zijn dit weekend op drie locaties, in Chartres, Athene en Vic, Spanje gespeeld. De vijf teams die zich plaatsten voor de finale in Bochum waren vier Franse teams en Vic uit Spanje. De Franse teams zijn Oissel, Chartres, Ronchin en Douarnenez Sport met Raymund Swertz als uitblinker. DBC Bochum is automatisch geplaatst voor de finale als titelhouder.

Lees verder

Wereldtopper Dick Jaspers wint de Masters – Raymund Swertz zesde!!

BERLICUM – Het rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag wappert na de Jumbo Masters van 2018 weer een jaar langer voor Dick Jaspers. De beste biljarter van zijn land in het driebanden prolongeerde zijn titel met een zeldzame suprematie. Op de Masters in het Brabantse Berlicum, het toernooi met de beste zestien Nederlandse spelers, kon niemand de inmiddels 19-voudige kampioen bedreigen. Jaspers blijft met grote voorsprong de onbetwiste topspeler van zijn land en is niet voor niets de enige Nederlander in de top van de wereldranglijst. Lees verder

Eredivisie Driebanden: Koplopers in eredivisie lopen weg van middenmoot

HAARLO/ZUNDERT/SLUISKIL – De twee koplopers in de Buffalo league, de eredivisie driebanden, hebben na vier ronden de maximale winst. Twee achtervolgers lopen in de pas met twee matchpunten minder. De kopgroep van vier, met SIS Schoonmaak, HCR Prinsen, A1 Biljarts en STZ Zundert, lijkt zich langzamerhand af te scheiden van de langgerekte middenmoot. De Hagenaars van SIS Schoonmaak wonnen met 6-2 bij Dallinga.com, met name dankzij de knappe overwinning van Glenn Hofman op Frédéric Caudron (40-37 in 18). HCR Prinsen versloeg de nummer laatst MCR met 7-1. Lees verder

HCR Prinsen start Buffalo league met overwinning in Sluiskil

De topper in de eredivisie driebanden is op de eerste dag van de competitie gewonnen door het Haarlose HCR Prinsen. In Sluiskil werd Dallinga.com met 2-6 verslagen. “En met deze uitslag zijn wij natuurlijk ontzettend blij en als je de partijen bekijkt is er op de overwinning ook niets af te dingen”, aldus captain Dinand Prinsen na afloop.

Na twee gespeelde partijen was zijn team al verzekerd van minimaal een punt. De strijd tussen de nummers twee, Jean-Paul de Bruijn en Eddy Leppens werd door de Belg in Haarlose dienst met 33-40 in 26 beurten gewonnen en Raymund Swertz kende geen enkel probleem met Patrick Vasseur. Met 21-40 in 43 beurten ging ook deze winst naar HCR Prinsen.

Het tweede deel leverde een mooie gelijk opgaande topper op tussen Frédéric Caudron en Dick Jaspers. De kopman van de Haarlose formatie had in deze partij het betere slot en won met 33-40 in 24 beurten van zijn tegenstander. De enige verliespartij kwam op het conto van Helmonder Anno de Kleine die bijna de gehele wedstrijd aan de winnende hand was. “Maar aan het eind trok Steven van Acker met een paar goede series toch aan het langste eind, een verlies waar wij eigenlijk niet meer mee hadden gerekend, maar zo’n topper winnend afsluiten is een goed begin van de competitie”.

Zondag a.s. speelt HCR thuis tegen DPC Vlaardingen aanvang 13.00 uur.

Raymund tekent bij Buffalo!

Gisteren was een mooie dag voor Raymund Swertz en Buffalo, de samenwerking voor de aankomende 2 jaar werd met een handtekening dan eindelijk officieel. Raymund is meervoudig Nederlands en Europees kampioen in de klassieke spelsoorten, zoals AK 71/2, AK 47/2, Libre en bandstoten. Daarnaast speelt hij in Haarlo bij HCR Prinsen zijn driebanden wedstrijden in de Buffalo League. Ook in het buitenland speelt hij in meerdere competities mee, oa in Frankrijk en Duitsland. In de topcompetitie in Nederland komt hij uit voor Benelux Biljarts / Snellen Horeca.

Buffalo is er uitermate trots op om een dergelijke speler aan zich te mogen verbinden. Het past ook helemaal in de filosofie die de laatste jaren door Buffalo ingezet is. Uiteraard is Raymund ook verguld met deze samenwerking. Het idee is om elkaar te versterken en naar een hoger plan te trekken. Onderdeel daarvan is de promotie van de merken Buffalo en Buffalo Royal Plus laken. In de toekomst zullen er ook door Raymund zelf ontworpen keuen op de markt gaan komen, waarbij spelers uit alle disciplines aan hun trekken zullen gaan komen.

Raymund, hartelijk welkom bij de club namens alle trotse medewerkers van Buffalo.nl. Dat we samen de aankomende jaren mooie successen mogen vieren. Met de heerlijke vlaai die je gisteren mee had genomen uit Limburg kan je echt niet meer stuk!

Tekst en foto: buffalo.nl (facebook)

Raymund pak met DSB Douarnenez de titel in Frankrijk.

Afgelopen weekend heeft Raymund (47/2) in Chartres gespeeld om het Frans Kampioenschap voor teams.

Samen met Gregory Le Deventec (bandstoten) en Pierre Soumagne (71/2).

Raymund, Pierre en Gregory wonnen alle drie de ontmoetingen. (2 halve finales en de finale)

Raymund won in de eerste halve finale van Johan Girard in één beurt (250-48). De tweede halve finale speelde Raymund de partij uit in de derde beurt met een serie van 227. (250-67 in 3 brt).

De finale partij werd gespeeld op zondagmiddag om 14.00 uur. Het was bloedheet in Chartres. Raymund kwam niet echt in zijn spel in de eerste 3 beurten tegen Benoit Legros maar maakte daarna een serie van 232 en maakte in de 5e beurt de partij uit met een kleine serie van 16. (250-84 in 5 brt). Pierre Soumagne verloor in het 71/2 van zijn landgenoot Johan Petit in 9 brt(200-151).

De beslissing viel in de wedstrijd van Gregory Le Deventec tegen de Oostenrijker Arnim Kahofer. Greg speelde heel erg verzorgd maar raakte niet ver weg van Kahofer. Tot aan het einde bleef het een spannende wedstrijd. Greg maakte op het juiste moment een sterke serie van 37 en bleef ondanks de gierende zenuwen rustig in zijn hoofd. Hij speelde de partij uit in de 15e beurt (120-106). De titel was een feit!

” Ik wil graag mijn team bedanken want het was een super weekend. We hebben in ons eerste jaar direct de Franse titel weten te pakken en daar zijn we heel erg trots op. En daarnaast zijn we nu geplaatst voor de kwalificatie voor het EK voor clubteams” Aldus Raymund.